Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Много неизвестни около работата на БОРКОР. Защо?

За слабо познаване на работата на БОРКОР говори анкета, направена от репортер на Фрог нюз пред Министерски съвет, чийто интереси обслужва проектът.

20.03.2014

Търсим слабите места в новите еврофондове

Интервю на Ясен Люцканов с директора на БОРКОР Бойко Великов

18.03.2014

Няма координация в битката с корупцията

 В БОРКОР работят общо 68 души. 22-ма от тях са обща, a 35 - привлечени от други институции, са специализирана администрация. Около 2,8 млн. лева са отишли за издръжка на центъра за периода 2011-2013 г.

26.02.2014

Жалват ни се от съдии, не и от министри

Искаме властта да чува критиките ни, казва шефът на БОРКОР Бойко Великов

07.02.2014

Безотговорно е да закриваме БОРКОР за това, че няма резултати.

Ако плановете ми не се реализират, ще преценя оставането си, казва шефът на центъра за противодействие на корупцията Бойко Великов.

04.02.2014

Бойко Великов: Главната ми цел е постигането на конкретни резултати в борбата с корупцията

 Бойко Великов е роден през 1954 г. Магистър е по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. В началото на кариерата си е преподавател в средни училища, а по-късно – и университетски. От 1994 г. до 2013 г. е народен представител в пет последователни парламента, като е бил заместник-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към 38-ото НС, пр

30.01.2014

Бойко Великов: Определихме 5 зони за корупция със сериозен финансов риск

 - Г-н Великов, как приемате оценката на ЕК за липсата на конкретни резултати от работата на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР)?

28.01.2014