Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

БОРКОР изхарчил 10 млн. лева, резултатите - тепърва

 "Очаквана и справедлива" нарече председателят на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност Бойко Великов оценката на Европейската комисия по работата на центъра по проекта БОРКОР. Тя отговаря на състоянието и работата му, призна Великов, който е начело на центъра от около месец.

23.01.2014

БОРКОР ще отговори на препоръките от доклада на Брюксел

 Центърът за превенция на корупцията по високите етажи на властта, по-известен като БОРКОР може да отговори на препоръките на Европейската комисия, отправени в доклада й, каза днес на пресконференция назначеният за председател през декември бивш депутат от БСП Бойко Великов, цитиран от "Фокус".

23.01.2014

КСБ и БОРКОР продължават сътрудничеството си

КСБ и БОРКОР: Продължаваме сътрудничеството си за ясни правила за бизнеса

16.01.2014

Шефката на БОРКОР отрече харчене на пари без работа

 Николова посочи, че са били открити корупционни схеми в закона за електронното управление, както и в модела за обществените поръчки. Там са били спестени на държавата 1 млрд. лева. След намесата в закона, постъпил по време на служебния кабинет, е била премахната цяла една глава от него и така е отпаднала „възможността” за раздаване на 35 млн. лв.

08.12.2013

Мит е, че БОРКОР не работи и харчи много пари, обяви и.д. директор Елеонора Николова

 С направен матричен анализ, който бил много сложен, се установило, че за написването на проекта са похарчени 5 млн. лв., а някои от текстовете му предполагали авторите да получат още 35 млн. лв. Така след анализа тези текстове изчезнали. Това се случило и след като от самия БОРКОР се "разшумели" пред медиите.

08.12.2013

Елеонора Николова: За някои БОРКОР е страшен

 БОРКОР работи в момента по законите за туризма, за митниците, за опазване на околната среда. "Няма да има закон, който да не е преценен от нашия анализ – ние ще даваме задължително оценка дали има слаби места в съответния закон, които допускат корупционни практики"

08.12.2013

БОРКОР ще чисти закони от корупция Текстовете ще се гледат под лупа, преди министрите да ги одобрят

 „Идеята е законопроектите да бъдат проверени изпреварващо за евентуална корупция и за текстове, които биха довели до лоши практики“, обясни за „Преса“ шефът на БОРКОР Елеонора Николова.

21.11.2013