Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Намаляваме бюрокрацията с Централни служби за обществени поръчки

С Централните служби за възлагане на обществените поръчки ще се намали бюрократичната тежест. Това обяви Елеонора Николова, и.д директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР).

10.04.2013

Вървим към централизирано звено за възлагане на обществени поръчки

Подготвя се и създаването на орган, който да оценява компетентността на потенциалните изпълнители на обществени поръчки След продължителни дискусии най-накрая е на път да се реализира идеята за централизирано звено, което да работи по възлагането на обществени поръчки.

10.04.2013

Променят условията при обществените поръчки

Вървим към електронизация на цялата процедура, стана ясно на дискусия по темата, организирана от Камарата на строителите Две работни групи работят по подготовката на правната рамка за създаване на ново централизирано звено, което да работи по възлагането на обществени поръчки,

10.04.2013

ФИРМИТЕ С КОД ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

Елеонора Николова, шеф на БОРКОР   Елеонора Николова е юрист, бивш кмет на Русе и депутат. Тя е и.д. директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР. Само да се констатира корупцията е като бягане след вятъра.

27.02.2013

Защо са безнаказани апашите на прехода

С интерес наблюдавам работата на две временни парламентарни комисии - за отговорността на лицата за проекта "Белене" и за отговорността на лицата от висшите етажи на властта - придобилата популярност комисия "Яне Янев".

24.02.2013

Открихме слаби места в над 80 хиляди обществени поръчки

Елеонора Николова, и.д. директор на БОРКОР пред komentator.bg 15:42 | 19.02.2013 | Иглика Горанова Г-жо Николова, обявихте, че ще създавате шест центъра за обществени поръчки. Това ще реши ли проблема с огромния брой нарушения?

19.02.2013

Елеонора Николова, и.д. директор на ЦППКОП: Предлаганият модел има 4 стълба

Представяме само част от анализите, които илюстрират установените слаби места в 12-те процедури по Закона за обществените поръчки, систематизирани в 56 групи. Според предварителната оценка корупционният риск възлиза на 20% или повече, пресметнато според общия обем на търговете.

09.02.2013