Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Централни служби ще контролират обществените поръчки

С предложените от БОРКОР мерки, веднъж регистрирана, фирмата ще може да участва на всички търгове На дата: 07.02.

07.02.2013

Контрол и борба с корупцията

07.02.2013г. 08:10ч. Електронните платформи като превенция на злоупотребата с обществени пари. Това бе темата в студиото на "Денят започва", с гост Елеонора Николова - изпълнителен директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР).

07.02.2013

България пести 1 млрд. лв. годишно, ако послуша БОРКОР

Автор: Нели Чолашка Публикувана на 6 февруари 2013 в 18:26 След едногодишна работа БОРКОР предаде съкратена версия на доклада „Модел на решение в областта на обществените поръчки", съобщиха от центъра.

06.02.2013

Цветан Симеонов, председател на БТПП: Подкрепяме всеки глас за повече прозрачност в обществените поръчки

Какви са приоритетите на БТПП в началото на новата календарна година, г-н Симеонов? Сред своите задачи палатата като най-дълго съществувала в българската икономика организация на бизнеса (118 години) е поставила за 2013-а на първо място гарантирането на макроикономическата стабилност.

31.01.2013

Елеонора Николова: С въвеждането на електронните платформи малките и средните фирми ще се върнат обратно на полето на обществените поръчки

КСБ е наш сериозен партньор, техните анализи и предложения много ни помогнаха Автор: Теодор Николов Госпожо Николова, готов ли е анализът, който БОРКОР трябваше да подготви по отношение на обществените поръчки и кога ще бъде публично обявен? Да, докладът в основни линии е готов.

11.01.2013

БОРКОР с шест онлайн платформи за обществени поръчки

БОРКОР е готов с шест онлайн платформи, чрез които да се провеждат обществени поръчки в страната. Това уточни шефката на центъра Елеонора Николова пред БНТ. Годишно през обществени поръчки изтичат по 1,2 млрд. лева.

10.01.2013

БОРКОР открил 300 пробойни в обществените поръчки

Иво Григоров Центърът за борба с корупцията БОРКОР е открил 300 слаби места в сферата на обществените поръчки, съобщи вчера и.д. директорът му Елеонора Николова пред БНТ. По думите й проблемите са систематизирани в 56 групи.

10.01.2013