Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Строителите ще имат представителство в Катар

София. Българската строителна камара отваря офис в Катар през януари. Това обяви за "Стандарт" председателят на организацията Светослав Глосов.

27.12.2012

Елеонора Николова: Електронни търгове борят корупцията

С Елеонора Николова, и.д. директор на БОРКОР, разговаря Анна Заркова - Г-жо Николова, обещахте, че до Нова година БОРКОР ще изпълни първата си задача - да открие и затвори порталите, през които корупцията влиза в обществените поръчки. Успяхте ли? - Задачата ни беше възложена на 22 февруари 2012 г.

27.12.2012

Да има типови условия за обществените поръчки

ВИДЯНА 362 Милена Богданова Почти не минава и ден, в който да не се говори за обществени поръчки и търгове. Особено важна е темата в строителния бранш. Стотици са фирмите, чието оцеляване и развитие зависи от това дали ще успеят да отговорят на изискванията и да спечелят даден търг.

14.12.2012

КСБ покрепя ЦППКОП в борбата с корупцията при обществените поръчки

Камарата на строителите в България и Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, по-известен с името на проектната концепция, която разработва - БОРКОР, застават заедно срещу корупцията в обществените поръчки.

13.12.2012

Цветан Цветанов: Правителството се фокусира върху по-голямата прозрачност при провеждането на обществените поръчки

11 декември 2012 | 10:06 | Агенция "Фокус" София. България все още стои в дъното на държавите, които се смятат за сериозен проблем с корупционно общество, но по писането на стратегии България е може би на първо място.

11.12.2012

Борим корупцията основно на хартия

  Повече от половината европейци смятат, че проблемът се увеличава през последните години 13:55 | 11.12.

11.12.2012

Разследват министри

Резултатите от проверките срещу министрите ще станат ясни до края на годината. Повечето сигнали обаче се оказват необосновани или просто са опит за натиск, коментират експерти. Най-ново е обвинението срещу Нона Караджова.

10.12.2012