Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Бизнесът иска обществените поръчки да станат изцяло електронни

БОРКОР обяви, че прави модерна система за конкурсите Юлиана Бончева Пътят към обществената поръчка у нас сега е постлан с тонове хартия. След повече от 30 поправки Законът за обществените поръчки остава врата в полето на корупцията и бумащината, а последните промени само са влошили положението.

10.12.2012

БОРКОР предлага електронна платформа за провеждане на обществени поръчки

Електронизацията на търговете ще бъде внесена за обсъждане от консултативния съвет към Министерския съвет преди Коледа Електронна платформа за провеждане на обществените поръчки е подготвил Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (т.

09.12.2012

БОРКОР ще предложи пълна електронизация на обществените поръчк

14:48 | 09.12.2012 | 592 прочитания Елеонора Николова Първата стъпка в борбата с корупцията ще бъде чрез проект за пълна електронизацията на кандидатстването за обществените поръчки.

09.12.2012

Елеонора Николова: Ще предложим мерки, които да оздравят системата на обществените поръчки

  Интервю на Величко Конакчиев с Елеонора Николова и Минчо Спасов     В деня за борба с корупцията, в предаването "Неделя 150" Елеонора Николова, и.д.

09.12.2012

Елеонора Николова, и. д. директор на ЦППКОП: Чрез превенцията оздравяваме държавата си

07.12.2012 | Росица Цонева, Тодор Токин Елеонора Николова е юрист по образование; 19 г. е съдия и по-късно председател на Районния съд в Русе. Била е и окръжен прокурор. Има адвокатска практика по граждански, наказателни и търговски дела. Три години е кмет на Русе. През 2005 г.

07.12.2012

България е сред най-корумпираните страни в ЕС

България остава една от най-корумпираните страни в ЕС. Това стана ясно по време на представянето на индекса на корупцията в България за 2012 година.

05.12.2012

Елеонора Николова, и.д. директор на БОРКОР: Недостатъчен е капацитетът ни за проследяване на незаконнни парични потоци

„Все още нямаме достатъчен капацитет за проследяване на незаконни парични потоци", заяви Елеонора Николова, и.д. директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР).

04.12.2012