Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

БГ съдилища подминават корупцията

Практиката в българските съдилища не отговаря на изискванията на част от подписаните от България конвенции.

04.12.2012

Е.Николова: Подкупването на чужди длъжностни лица нарушава конкурентната среда

Подкупването на чужди длъжностни лица нарушава конкурентната среда. Това заяви по време на кръгла маса за превенция на чужди длъжностни лица в търговски сделки Елеонора Николова, директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност /ЦППКОП/,

04.12.2012

Българин разследван за подкуп в Замбия, умрял преди присъдата

Първият българин разследван за подкуп на чуждо длъжностно лице е управителят на фирма "Бутик-Ангел Йоцов" затова, че е предложил през 2000 г. 270 хил. долара на секретар на Министерството на здравеопазването на Замбия. Чиновникът от Замбия е осъден на 5 години затвор през 2007 г.

04.12.2012

БОРКОР ще си сътрудничи с ИПАИ в противодействието на корупцията

БОРКОР и Институтът за правни анализи и изследвания (ИПАИ) ще бъдат партньори в борбата срещу корупцията. Това стана ясно на проведената в сряда среща между ръководството на Центъра и представители на неправителствената организация, съобщиха от звеното за борба с корупцията.

29.11.2012

БОРКОР ще открие стотици слаби места при обществените поръчки

От решаващо значение ще бъде следващият кабинет да продължи прилагането на мерките, които ще предложим,

25.11.2012

Ще бъде ли съпроводен със скандали изборът на нов главен прокурор

Борислав Сарафов - председател на Апелативната спецпрокуратура; Сотир Цацаров - председател на Пловдивския окръжен съд; Елеонора Николова - директор на БОРКОР в интервю за предаването „Неделя 150" на БНР Водещ: Сега ще продължим директно с председателя на Апелативната специализирана прокуратура Бори

25.11.2012

Типизирането на процедури и стандартизацията пестят 1 млрд. лв. от обществени поръчки

БОРКОР кани КСБ на среща през декември „Ще поканим Камарата на строителите в България през декември да дискутираме стандартите при обществените поръчки." Това заяви Елеонора Николова, и.д.

22.11.2012