Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Типизирането на процедурите и стандартизацията пестят 1 млрд.от обществени поръчки

Ще поканим Камарата на строителите в България през декември да дискутираме стандартите при обществените поръчки". Това заяви Елеонора Николова, и.д.

16.11.2012

Тежки тръжни процедури мъчат строителния бранш

Как да се спасят от тях и решаване на други проблеми дискутираха във Велико Търново Тежки и абсурдни тръжни процедури при избора на изпълнител на обект са основните проблеми, с които строителните фирми в България се сблъскват в последно време.

16.11.2012

В процедурите по обществени поръчки има портали на корупцията

Педантичните проверки не са ефикасни мерки срещу подкупите, казва Ролф Шлотерер, автор на комплексния модел БОРКОР и съветник на вицепремиера Цветан Цветанов Г-н Шлотерер, каква е оценката Ви за българския закон за обществените поръчки?

14.11.2012

Плевнелиев препоръча стандартизиране на обществените поръчки

Думата "прозрачност" да се замени с "предсказуемост" Президентът Росен Плевнелиев заяви в понеделник, че стандартизираните обществени поръчки ще икономисат милиарди на българските граждани и ще осигурят коректност към бизнеса.

13.11.2012

Депутат от ГЕРБ отива в БОРКОР

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев най-вероятно ще наследи бившия вече председател на комисията по вътрешна сигурност и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов като представител на парламента в БОРКОР, твърди "Труд".

12.11.2012

Емил Радев от ГЕРБ отива в БОРКОР

Депутатът от ГЕРБ Емил Радев най-вероятно ще наследи бившия вече председател на комисията по вътрешна сигурност и зам.-председател на парламента Анастас Анастасов като представител на парламента в БОРКОР, научи "Труд".

12.11.2012

В БОРКОР си раздават и бонуси въпреки скромните резултати

Въпреки скромните резултати и острите критики за неефективност, отправени към работата му, Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР, е решил да стимулира служителите си с бонуси за добре свършена работа.

06.11.2012