Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Антикорупционната комисия в парламента: БОРКОР повтарят кухи фрази

Депутатите от антикорупционната комисия в парламента не са доволни от работата на звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта, известно като БОРКОР, което беше създадено преди две години от правителството.

01.11.2012

БОРКОР ще разпише главата за електронните поръчки в ЗОП

БОРКОР ще разпише главата за електронните поръчки в ЗОП Свилена Гражданска „Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет, известен повече с името на проектната концепция БОРКОР,

29.10.2012

Ролф Шлотерер, съветник на вицепремиера Цветан Цветанов : Корупцията е една много погрешна и невярна картина за България

Елеонора Николова, директор на Центъра за противодействие и превенция на корупцията и организираната престъпност и Ролф Шлотерер, съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и автор на проектната концепция БОРКОР,

25.10.2012

БОРКОР МЕЖДУ МИТОВЕТЕ И РЕАЛНОСТИТЕ

БОРКОР между митовете и реалностите Дата: 22.10.2012 12:42 Медия: Вестник Преса Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност е аналитичен център, не разглежда сигнали за корупция,

23.10.2012

БОРКОР - между митовете и корупционните реалности

БОРКОР - между митовете и корупционните реалности Центърът за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност БОРКОР ще обяви първите резултати от разработвания "Модел за решение в обществените поръчки" през декември.

22.10.2012

Филип Отие: Влизането ви в Шенген ще има цена

  Интервю на Михайлина Димитрова с френския посланик за Шенген, съдебната система и борбата с организираната престъпност у нас - Г-н посланик, Франция масово върна през това лято роми от големите гета в страната.

16.10.2012

Германски експерт в БОРКОР опровергава немско радио

Не съм давал политическа оценка на ситуацията в България или за членове на българското правителство в интервю за немското радио АРД.

13.10.2012