Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Публикациите

  Тв ARD: Корупцията в БГ процъфтява, а Борисов не е разследван Да подкупиш държавен чиновник или да оставиш на лекаря пари в плик - нищо по-лесно от това!

13.10.2012

Елеонора Николова: През декември ще са готови мерките за противодействие на корупцията при обществените поръчки

Интервю на Диана Янкулова с Елеонора Николова. Това, че немските журналисти забелязват този порок е важно, но по-важно е, че българските граждани не желаят повече техните пари да потъват в корупционните пясъци, така Елеонора Николова,

12.10.2012

БОРКОР ще си сътрудничи с КЗК срещу измамите в обществените поръчки

Аналитичното звено БОРКОР ще си сътрудничи с Комисията за защита на конкуренцията в борбата с измамите с обществени поръчки. Това съобщиха пред klassa.bg от центъра за борба с корупцията.

12.10.2012

Директорът на БОРКОР Елеонора Николова за правосъдието и вратичките в закона

Нужна е инвентаризация на знаковите дела, смята Елеонора Николова "Както сме свикнали да казваме в България, всичко е възможно," така шефът на антикорупционната комисия към Министерски съвет Елеонора Николова коментира делото за източване на средства по програма САПАРД,

06.10.2012

Шуробаджанащината е типично български феномен

С Ролф Шлотерер, бащата на БОРКОР, разговаря Анна Заркова - Г-н Шротерер, БОРКОР обяви като своя първа задача да извади обществените поръчки от корупционното блато. Кога ще видим резултатите? - До края на тази година ще представим в писмена форма конкретни мерки за решаване на този проблем.

30.09.2012

Николова: Прокурорът трябва да бъде инициатор на разкриване на пороците

Към финала сме на една много тежка система - да разработим интервенционна система в областта на обществените поръчки, а те обхващат и обществените поръчки в областта на енергетиката, каза в предаването "Неделя 150" Елеонора Николова, и. д.

30.09.2012

Срещу парите под масата

Един милиард лева губим годишно от корупция само при обществените поръчки. Какви са изводите на анализаторите и какви мерки ще се вземат срещу нерегламентираните плащания - вижте в репортажа на Асен Иванов и Томислав Михайлов Един милиард лева годишно са загубите от корупция само в сферата на общест

27.09.2012