Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Шлотерер: Българското законодателство дори благоприятства корупцията

19-09-2012 БНР Хоризонт Съветникът на вицепремиера Цветанов германският експерт по превенция и борба с корупцията Ролф Шлотерер подчерта в интервю за "Хоризонт" и предаването "Преди всички", че няма страна в Европейския съюз като България,

19.09.2012

Елеонора Николова: Електронните обществени поръчки ще осигурят прозрачност и обективност

Елеонора Николова е родена на 30 август в Русе. По професия е юрист. Била е председател на Районния съд в Русе. От 1992 до 1994 година е окръжен прокурор на Русе. В периода 1994-2002 година е адвокат към Адвокатската колегия в крайдунавския град.

16.09.2012

По милиард годишно потъват в корупционните пясъци на обществените поръчки

В България умеем за пилеем публични средства, като постигнатият резултат не съответства на вложените ресурси, а корупционното договаряне става още преди началото на обществената поръчка. Практиката показва, че колкото повече нови правила се въвеждат, толкова по-зле става.

09.09.2012

Министър Диана Ковачева: Новият ВСС трябва да реши 5 проблема

С министъра на правосъдието ДИАНА КОВАЧЕВА разговаря АННА ЗАРКОВА - Сладка е съдебната ваканция, г-жо Ковачева, но отминава, а вас гореща есен ви чака. Най-малкото защото през септември ще се избира нов Висш съдебен съвет (ВСС).

27.08.2012

ЗОП – порочен и непрозрачен завинаги?

Българската стопанска камара (БСК) ще разгледа отново закона за обществените поръчки (ЗОП) и най-вероятно ще направи предложения за промени в него, заяви зам. шефът на БСК Камен Колев.

27.08.2012

Ролф Шлотерер: В моя бранш няма криза

„Софтуерът, който ще внедрим в БОРКОР, ще увеличи продуктивността около 180 пъти" Германският антикорупционен експерт Ролф Шлотерер е съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и автор на проектната концепция БОРКОР,

21.08.2012

Променят закона за обществените поръчки най-рано през декември

Според експерти проблемът е във възлагането чрез публични покани, в липсата на прозрачност в работата на комисиите и в невъзможността на ощетените участници да си търсят правата Автор: Иглика Горанова Дата: 21.8.

21.08.2012