Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

БОРКОР заобикаля Закона за обществени поръчки

За изграждането на информационната система на антикорупционния орган са поканени само три фирми за пряко договаряне Мария Иванова БОРКОР - звеното, чиято основна задача е да се бори с корупцията при обществените поръчки,

14.08.2012

Три фирми са поканени за изграждането на ядрото на информационната система на БОРКОР

© Снимка: БГНЕС, Интервю на Снежана Иванова с Елеонора Николова За изграждането на ядрото на информационната система на БОРКОР, която трябва да прави оценка на риска за корупция в държавата и общинската администрация, сме поканили всички възможни фирми.

13.08.2012

Три фирми са поканени за изграждането на инфо системата на БОРКОР

13 Август 2012 | 14:05 София /КРОСС/ За изграждането на ядрото на информационната система на БОРКОР, която трябва да прави оценка на риска за корупция в държавата и общинската администрация, сме поканили всички възможни фирми.

13.08.2012

БОРКОР бори корупцията с укриване на информация за собствените си обществени поръчки*

БОРКОР няма да прави отворен за всички конкурс за избор на фирма, която да изгради ядрото на информационната система за анализ на риска от корупция в държавната и общинската администрация.

12.08.2012

БОРКОР ще изгражда ядрото на системата си без търг, бюджетът е таен

Поканата е отправена към същите фирми от скандалния търг за несъществуващия софтуер Красен Николов, Мартина Бозукова БОРКОР няма да прави отворен за всички конкурс за избор на фирма,

12.08.2012

От даването на подкуп печелят малко хора, а губещите са много

Ролф Шлотерер, съветник на вицепремиера Цветан Цветанов и автор на проекта БОРКОР: От даването на подкуп печелят малко хора, а губещите са много. Ще предлагаме промени в законите, водещи до корупция.

07.08.2012

Идеологът на БОРКОР: Корупцията е в държавния сектор, защото частният е в криза

Ролф Шлотерер е роден през 1953 г. в германската федерална провинция Баден Вюртемберг. Той е ръководен служител и е заемал висши постове в областните полицейски служби в Щутгарт и Дрезден.

03.08.2012