Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

В медиите

В рубриката се публикуват материали от различни автори относно дейността на Центъра. Публикациите не отразяват официалната позиция на ЦППКОП.

Центърът не се идентифицира с авторските материали, нито потвърждава съдържащата се в тях информация.

Публикуването осигурява плурализъм от гледни точки за институцията.

В определени случаи ЦППКОП си запазва възможността да коментира и опровергава тиражирана недостоверна информация с цел коректното представяне на фактите.

Кабинетът одобри споразумението с ЕБВР (обновена)

... Кабинетът прие и доклада за дейността на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР. БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г.

11.07.2012

Кабинетът одобри доклада за дейността на БОРКОР

... Кабинетът прие доклада за дейността на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР, съобщиха от правителствената пресслужба. БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г.

11.07.2012

БОРКОР вече започнал "самостоятелна аналитична дейност"

От 1 юли анализаторите в антикорупционния център към Министерския съвет БОРКОР "започнаха самостоятелна аналитична дейност на база на създадения софтуерен прототип за изпълнение на първата възложена задача - изработване на комплекс от мерки,

10.07.2012

България може да се справи с корупцията

Елеонора Николова, и. д. директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност: БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С КОРУПЦИЯТА. Елеонора Николова е родена на 30 август 1950 в Русе. Завършила е право в Софийския университет.

06.07.2012

Властта не е място за трупане на богатство

Eлеонора Николова, и.д. Директор на БОРКОР: Властта не е място за трупане на богатство Ние не слагаме белезници, а отстраняваме проблеми на администрацията ПЕТЪР ИВАНОВ 08.05.

08.05.2012

Елеонора Николова: Сами се провалихме пред медиите

Лилия Цачева 24.04.2012 Снимка "ТРУД" С новата изпълняваща длъжността директор на БОРКОР ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА разговаря ЛИЛИЯ ЦАЧЕВА: - Г-жо Николова, вече сте и. д. шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията, по-известен като БОРКОР.

24.04.2012

Аз съм бащата на БОРКОР

Анна Заркова 16.04.12 Снимка ВИКТОР ГИЛТЯЙ С германския експерт по право и ред РОЛФ ШЛОТЕРЕР разговаря АННА ЗАРКОВА - Генерал Румен Миланов ни каза веднъж, че вие, г-н Шлотерер, сте идеен баща и кръстник на БОРКОР. Така ли е? - Да, така е. Идеята за проекта, както и концепцията са мое дело.

16.04.2012