Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

Експертни мнения

Какво се случва и какво предстои в сектора на обществените поръчки – в Европа и у нас

НАПИСАНО ОТ ХРИСТИАН ДАСКАЛОВ   През м. декември БОРКОР предстои да оповести дългоочаквания си доклад относно корупционните практики в приложението на Закона за обществените поръчки и произтичащите от него реформи.

12.12.2012

ДОКЛАД ОТ ГРАЖДАНСКИ МОНИТОРИНГ ВЪРХУ СЪЗДАВАНЕТО И ПРИЛАГАНЕТО НА КОМПЛЕКСЕН МОДЕЛ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ – ПРОЕКТ БОРКОР

Антоанета Цонева Светослав Георгиев Ива Лазарова Ясен Лазаров БОРКОР – МЕЖДУ МИТОВЕТЕ И КОРУПЦИОННИТЕ РЕАЛНОСТИ  

29.10.2012

Митничари и данъчни трябва да разследват корупцията

Филип Гунев Старши експерт в Центъра за изследване на демокрацията и член на Експертната група по корупция към Европейската комисия През последните седмици президентът Росен Плевнелиев по време на срещите си в различни европейски столици активно повтаря мантрата, че не сме нито най-корумпирани,

24.09.2012

Борбата с корупцията или казано накратко - БОРКОР

Рада Смедовска-Тонева Въпреки постоянното наблюдение на страната ни в рамките на механизма за оценка и сътрудничество на ЕК, резултатите от противодействието на корупцията и организираната престъпност остават неубедителни. В последния годишен доклад на прокуратурата за 2011 г.

12.07.2012

Оръжията срещу корупцията са в две суперминистерства

Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията Трудно ми е да кажа точните причини за сътресенията и уволненията в комисията за борба с корупцията, по-известна като БОРКОР. Според опита те вероятно са банални.

25.04.2012