Министерски съвет

Център за превенция и противодействие
на корупцията и организираната престъпност

Пресинформация

Работна група ще анализира необходимостта от координиращ орган в борбата с корупцията

Представители на законодателната, съдебната и изпълнителната власти ще участват в работна група, която ще извърши анализ и подготви предложения във връзка с препоръката на Европейската комисия за създаването на орган, който да поеме ролята на координиращо звено в противодействието на корупцията.

01.11.2012

Елеонора Николова покани депутати от Комисията за борба с корупцията да посетят ЦППКОП

На среща в Парламента и.д. Директорът на ЦППКОП г-жа Елеонора Николова покани депутатите от Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика да посетят институцията.

31.10.2012

ЦППКОП и Институтът за развитие на публичната среда развенчават митове за БОРКОР

„През април 2012 отворихме вратите на Центъра за превенция и противодействие на превенцията и организираната престъпност (ЦППКОП). Дългото мълчание позволи празния терен да се запълни с митове и легенди". Това обяви и.д.

22.10.2012

Опровержение

До: радио АРД Дойче веле Копие: БТА, Информационна агенция „Фокус" Опровержение от Ролф Шлотерер, съветник към българското правителство по въпросите на противодействие на корупцията На xx.10. 2012 г. в рубриката „Европа днес" на германското радио АРД беше излъчен репортаж.

12.10.2012

ЦППКОП се срещна с представители на неправителствения сектор

И. д. Директорът на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (ЦППКОП) г-жа Елеонора Николова се срещна на 14 септември с представители на неправителствените организации Институт за развитие на публичната среда и НПО Линкс.

14.09.2012

Становище на Агенцията по Обществени Поръчки за осъществен предварителен контрол по чл. 19, ал. 2, т. 24 от ЗОП

ОДОБРЯВАМ: Миглена Павлова изпълнителен директор на АОП. СТАНОВИЩЕ* за осъществен предварителен контрол по чл. 19, ал. 2, т.

24.08.2012

Посланикът на Германия посети ЦППКОП

Посланикът на Федерална република Германия г-н Матиас Хьопфнер посети вчера Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност (ЦППКОП).

07.08.2012